Hvordan fungerer det, egentlig?

Vi forklarer hvordan YES UNVRS fungerer!

Hvordan fungerer det, egentlig?

YES UNVRS er en tjeneste for livestream opplevelser, arrangementer og kurs. Dette betyr at alle arrangementer er live, ikke opptak. Med mindre annet er oppgitt i arrangementinfo.

I løpet av 2020 fikk vi brått lære fordelene ved videosamtaler og -møter. Vi har også lært at vi kan gjøre ting på andre og mer effektive måter enn før.

Å delta på et virtuelt arrangement er omtrent det samme som å delta på et arrangement der man er fysisk tilstede på samme lokasjon. Som for fysisk oppmøte arrangement gjelder også her at man møter til riktig tid før dørene lukkes. Bonusen er at man kan gjøre det hjemmefra, og at vi slipper både reising, logistikk, barnepass og tykke klær. 

Påmelding

Når du melder deg på et arrangement via YES UNVRS, så kjøper du tilgang til et live arrangement, opplevelse eller kurs med en eller flere profesjonelle aktører.

Ved påmelding er det viktig at du oppgir en epost adresse som du har enkel tilgang til, for det er denne eposten vi vil bruke til å sende deg oppdatering på ordren din, samt endelig link til arrangementet du er påmeldt.

Straks etter du har gjennomført en påmelding og betaling vil du motta en bekreftelse på ordren din, på mailen du oppga ved bestilling.

NB. Dersom du ikke mottar bestillingbekreftelse umiddelbart, vennligst sjekk ditt spamfilter. 

Når vi har godkjent ordren din vil du motta en ny epost med kvittering og bekreftelse på dette. Samtidig vil du motta din «billett». Nederst på denne billetten står det en hilsen fra arrangøren, altså den du kjøpte arrangement fra. Der ønsker arrangøren deg velkommen til sitt arrangement, og det vil typisk stå at du vil få tilsendt endelig link til arrangementet kort tid før start.

 Kort tid før start betyr 10 til 60 minutter før arrangementet starter. 

Deltagelse

Kort tid før før start vil du altså motta en epost med link til arrangementet du er påmeldt, dersom ikke annet er oppgitt i arrangementstekst/bestillingsbekreftelse.

Det varierer hvilke videotjenester aktørene bruker for å sende sitt arrangement. Noen bruker Google Meet, noen bruker Teams, Zoom, Facebook Live eller lignende. Ved å trykke på linken i denne eposten vil du komme til arrangementet. Dersom linken ikke er «trykkbar», kan du kopiere den og lime inn i nettleseren din. Du vil normalt ikke måtte installere programmer for å delta. Det kan være lurt å gå inn i arrangementet noen minutter før start, slik at du har et par minutter til å skru av/på kamera og mikrofon.

Arrangementer som foregår på feks Facebook Live tilrettelegger ikke for toveis video. Det vil si at arrangøren ikke kan se deg, men du kan se arrangøren.

Arrangementer som foregår på Google Meet, Teams, Zoom og lignende gir deg valg om du vil ha ditt eget kamera og mikrofon av eller på. Dette er helt valgfritt, du «må» ikke syntes eller høres om du ikke vil 🙂

På de videotjenester som tillater at din mikrofon er slått på, ber vi om at du som deltager setter deg selv på «stille», altså «mute», slik at arrangøren har ordet og de andre deltagerne hører arrangøren uten bakgrunnsstøy. Arrangøren kan også «mute» deltagere.

De aller fleste videotjenester tillater chat, slik at man kan stille spørsmål til arrangør underveis i denne dersom man har spørsmål eller ønsker tilbakemelding.

Du skal også kunne se arrangementet på din smart-TV ved å bruke Cast eller AirPlay funksjon fra din mobil, pc eller nettbrett. Dersom du er tilkoblet din TV med kabel skal du også kunne «speile» skjermen din på TV. Dette varierer fra type mobil/nettbrett/pc/TV som du har, og kan være lurt å teste på forhånd om du ikke er kjent med det fra før.

Hvordan finner jeg arrangementer?

Du kan lese om aktørene i YES UNVRS her. Da kan du se deres individuelle kalendere og booke plass. Dersom du syntes en arrangør er veldig spennende, men du ikke finner arrangementer som passer for deg, så kan du kontakte aktøren i kontaktskjema nederst på siden dens.

Dersom du ønsker å se alle arrangementene, kan du trykke her. Arrangementer legges ut fortløpende.

Dersom du lurer på noe kan du gjerne sjekke ut våre Ofte stilte spørsmål.

 

VELKOMMEN TIL ET UNIVERS AV MULIGHETER!

vi holder deg oppdatert!


Meld deg på vårt 
nyhetsbrev for å motta info om nyheter, hvilke spennende aktører vi har med på laget og hva disse kan tilby akkurat for deg.

Da vil også motta nyheter, konkurranser, tilbud og rabattkoder for deltagelse på arrangementer!

Denne siden benytter cookies for å sikre at du får den beste opplevelsen av hos oss. Ved å benytte siden videre samtykker du til dette.

X
X