november, 2021

ons10nov19:0021:00Event OverVirtuelt arrangementLefsebaking cook-along med Min Matgale Verden!19:00 - 21:00 Arrangert av: Min Matgale Verden, Kjersti Sandnes

Arrangementsdetaljer

VELKOMMEN TIL DIGITAL COOK-ALONG - LEFSEBAKING!

Med Kjersti Sandnes, hobbykokken og gledessprederen bak bloggen Min Matgale Verden!
Velkommen til lefsekurs hjemme på ditt eget kjøkken. Sammen skal jeg guide dere fra mel og melk til ferdig smurte lefser. Vi skal kjevle til vi blir svett, og vi skal nyte smaken av nystekt lefse som smelter i munnen.

Vi skal vi bake to typer lefser, Mørlefse/Nordlandslefse, og Tynnlefse/Sunnmørslefse. Oppskriften på Nordlandslefse har jeg fra min bestemor, og den stammer fra Årnøya i Vesterålen. Oppskrift på Sunnmørslefse har jeg fra min kusine i Hovdebygda på Møre.

Her er altså en tynnlefse og en tykklefse. Vi steker begge på takke på kurset, mørlefsene kan dog stekes i stekeovn. Tynnlefsene derimot krever at du har en steketakke.

Før vi starter kvelden sammen setter du frem og gjør klart ingredienser og utstyr vi skal bruke.

Obs!! Pass på at smøret er romtemperert og mykt til vi skal røre sammen fyllet til lefsene.


Vi møtes på skjermen onsdag 10 november klokken 19.00 og lager maten sammen. Vi regner med å bruke ca 2 timer. Jeg viser og forteller hele veien hva vi skal gjøre, slik at vi lager den samme deilige maten.

Dette blir både lærerikt, hyggelig og sosialt!

Her kommer forberedelsene, samt handle- og redskapslisten som du finner frem og klargjør på forhånd. Men selve maten - den skal vi lage sammen over skjermen!
INGREDIENSER VI SKAL BRUKE DENNE KVELDEN - husk å ha alt romtemperert til vi starter:

 • 1 liter kefir
 • 1 liter h-melk
 • 1 pk kremfløte
 • 1/2 kg margarin
 • 1/2 kg ekte smør
 • 4 kg hvetemel
 • Hjortesalt
 • Bakepulver
 • 1 kg sukker
 • 1 kg finkornet sukker til smøring (eller valig sukker)
 • Kanel
UTSTYR VI SKAL BRUKE DENNE KVELDEN:

Steketakke, bakebolle, sleiver og slikkepotter, melbørste, bakstefløy (pinne til å føre lefsene opp på takken med) kjevleunderlag, (går fint uten om du har glatt kjøkkenbenk, men en fordel), kleder/kjøkkenhåndklær til å legge mellom lefsene, ca 10 stk skjærefjøl, smørekniv/palett til å smøre lefsene med, kniv, en stor stekespade (den største du har er grei).
PRAKTISK INFO:  Arrangementet vil foregå live på Zoom og det blir selvsagt anledning til å kommunisere med Kjersti underveis.

Påmelding skjer bittelitt lenger ned på denne siden. Når du sjekker ut vil du motta en bekreftelse på din deltagelse. Link til selve arrangementet mottar du på eposten din ca 30 min før start. Når arrangementet starter trykker du bare på linken og følger instruksjonene, så er vi i gang.

Dersom du har allergier eller andre diettbehov må du tilpasse eller ekskludere matvarer etter ditt behov.

Dersom du har spørsmål er du hjertelig velkommen til å ta kontakt på post@yesunvrs.no.
Er du klar for denne spennende kvelden? Bli med og gled deg til deilig mat, hyggelig selskap og god stemning, og kanskje lærer du noe nytt og spennende!
Nysgjerrig på Kjersti? Da kan du lese mer om henne HER!

Billettdetaljer

Billetter er ikke lenger tilgjengelig for dette arrangementet.

Tidspunkt

(Onsdag) 19:00 - 21:00

Arrangert av

Min Matgale Verden, Kjersti SandnesProff hobbykokk og gledespreder!kjerstisandnes@gmail.com

Se flere detaljer

Dette arrangementet har allerede funnet sted.!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne siden benytter cookies for å sikre at du får den beste opplevelsen av hos oss. Ved å benytte siden videre samtykker du til dette.

X
X